Diverse hotelprojecten

In opdracht van Brique architecten en Atelier Floor uit Rotterdam heb ik aan het interieur van diverse hotelprojecten gewerkt, waaronder Moxy en Residence Inn Houthavens, Moxy en Residence Inn Den Haag. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, huisvest twee Marriott-hotels met in totaal 180 kamers: het jonge en hippe Moxy en het luxere Residence Inn, gericht op gasten die langere tijd van huis zijn. Naast de hotels biedt het gebouw ruimte aan een restaurant, fitnessruimte en spa met zwembad. Ik heb hierin meegewerkt aan de inrichting van de kamers, spa en zwembad, verkeersruimten en de publieke ruimten van beide hotels.
Het overkoepelende ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en aan de positie in de Houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept, passend bij de doelgroep. Voor het hippe Moxy ‘famous dutch dj’s’ en voor Residence Inn, dat gelegen is op de bovenste etages, het ‘Hollandse licht’, zoals in de werken van Vermeer: warme blauwtinten gecombineerd met vergrijsde houtsoorten.

In opdracht van Brique architecten en AtelierFloor

Contains the EU

Een tentoonstelling over het zwaartepunt van elk land van de EU, de plek die het land vertegenwoordigt in zijn zuiverste vorm. Contains the EU (deel van het project ‘Overal Thuis’) toont het hart van elk land en een inzicht in het leven van de (toen) 27 Europese gezinnen die het dichtst bij het exacte geografische middelpunt van hun land wonen. De volledige tentoonstelling past in een kist van 1m3, verwijzend naar de tijdelijke markeringen van 1m2 gemaakt op de zwaartepunten.

De zwaartepunten van de EU-lidstaten zijn speciaal voor dit project berekend door het kadaster. Het zwaartepunt of geografisch middelpunt is het gemiddelde van alle XY-coördinaten van een land. Als je bijvoorbeeld Nederland zou uitknippen en het platte vlak op een potlood zou zetten, is er slechts één punt waarop het land volledig horizontaal blijft balanceren: dit is het zwaartepunt.