Yotel Amsterdam

Voor dit concept-ontwerp voor alle publieke ruimten en de ‘back of house’ van het nog te bouwen Yotel Amsterdam, hebben we gekozen voor een geleidelijk verloop van de harde en ietwat kille huisstijl van Yotel in de entree met check-in, naar warmere materialen in het restaurant. Het verloop komt tot uitdrukking in de elementen die los in de ruimte staan. De vloer en het plafond functioneren als neutrale dragers van deze elementen. De materialen verlopen van Hi Macs bij de entree via tegelwerk en bolon naar burnished copper.

Project in opdracht van Studio Spacious.

Airco igloo

Als kritiek op de Amerikaanse gewoonte om in de zomer alle binnenruimtes te koelen, ontwerp ik samen met kunstenaar Esther Kokmeijer (link) een iglo van oude airconditioners. Hiermee willen we de bezoeker laten nadenken over de manier waarop de mens zijn omgeving probeert beïnvloeden. Comfort gaat boven de schade die dit soort ingrepen aanricht aan de natuur.
De iglo is in lijn met de traditionele iglo’s van eskimo’s opgebouwd uit vijftig ijsblokken – in dit geval airconditioners. Vijf hiervan staan continu te loeien, waardoor het koud is in de tentoonstellingsruimte, en warm binnenin. Door de traditionele manier van het beïnvloeden van temperatuur te kopiëren met een high-tech installatie, ontstaat een ongemakkelijk gevoel bij de bezoeker.