Interieur woning Utrecht

Deze nieuwbouwwoning in Utrecht bestaat uit een laaggelegen voorkamer met een hoger gelegen open keuken en woonkamer. De uitdaging van dit project is om deze twee delen met elkaar te laten vergroeien op een natuurlijke manier. De opdrachtgever, een ondernemend gezin met drie kinderen, wenste veel bergruimte en een werkplek gekoppeld aan het gezinsleven.
Een kleine muurdam naast de ramen in de voorgevel vormt de aanleiding om een diagonaal in de plattegrond te introduceren. Om de uitklapbare werkplek een comfortabel rechthoekig formaat te geven, bestaat het front uit een parallellogram. De lijnen hiervan zijn doorgezet in de rest van het wandmeubel en de keukenfronten.
Het meubel, inclusief slimme bergruimte onder de houten trap, zorgt ervoor dat de open keuken en woonkamer met de voorkamer verbonden zijn. Zo vormen de afzonderlijke delen alsnog één geheel, dat aan de achtergevel grenst aan een mooie tuin.

Dit project is uitgevoerd door MetNils Interieur en Maatwerk.

Gipslamp

De gipslamp bestaat uit tien hergebruikte oude lampenkappen van staande schemerlampen. De lampenkappen zijn geschikt gemaakt om te hangen en een fitting in te monteren. Vervolgens zijn ze ondergedompeld in gips om alle kappen dezelfde structuur en kleur te geven. Hoe de lamp er precies uit komt te zien hangt af van de gevonden lampenkappen. De lampen hebben ieder een eigen snoer naar het plafond en kunnen dus in verschillende configuraties opgehangen worden.