Yotel Amsterdam

Voor dit concept-ontwerp voor alle publieke ruimten en de ‘back of house’ van het nog te bouwen Yotel Amsterdam, hebben we gekozen voor een geleidelijk verloop van de harde en ietwat kille huisstijl van Yotel in de entree met check-in, naar warmere materialen in het restaurant. Het verloop komt tot uitdrukking in de elementen die los in de ruimte staan. De vloer en het plafond functioneren als neutrale dragers van deze elementen. De materialen verlopen van Hi Macs bij de entree via tegelwerk en bolon naar burnished copper.

Project in opdracht van Studio Spacious.

Diverse hotelprojecten

In opdracht van Brique architecten en Atelier Floor uit Rotterdam heb ik aan het interieur van diverse hotelprojecten gewerkt, waaronder Moxy en Residence Inn Houthavens, Moxy en Residence Inn Den Haag. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, huisvest twee Marriott-hotels met in totaal 180 kamers: het jonge en hippe Moxy en het luxere Residence Inn, gericht op gasten die langere tijd van huis zijn. Naast de hotels biedt het gebouw ruimte aan een restaurant, fitnessruimte en spa met zwembad. Ik heb hierin meegewerkt aan de inrichting van de kamers, spa en zwembad, verkeersruimten en de publieke ruimten van beide hotels.
Het overkoepelende ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en aan de positie in de Houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept, passend bij de doelgroep. Voor het hippe Moxy ‘famous dutch dj’s’ en voor Residence Inn, dat gelegen is op de bovenste etages, het ‘Hollandse licht’, zoals in de werken van Vermeer: warme blauwtinten gecombineerd met vergrijsde houtsoorten.

In opdracht van Brique architecten en AtelierFloor