Interieur appartement

Dit interieur van een appartement in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is zo ontworpen dat het de verschillende functies binnen de ruimte bij elkaar brengt. Vraag van de opdrachtgever was om een “keuken- en woonkamermeubel ineen” te maken, “iets wat doorloopt van de ene functie naar de andere.”

Eerste stap in het ontwerp was het veranderen van de Indeling, alle leef-functies zijn samengevoegd in één ruimte, waardoor er in de huidige keuken ruimte is ontstaan voor een extra (slaap)kamer.

Om de verschillende functies in de hoofdkamer met elkaar te laten versmelten en voor een vloeiende routing te zorgen is voor ronde vormen op de kopse kanten van het maatwerk gekozen. De open vakken geven een huiselijke uitstraling.

Het maatwerk meubel is gemaakt van duurzaam hout, voorzien van een terazzo blad, gemaakt met marmer en graniet restmateriaal.

5×5 pixel kast

In een appartement in het centrum van Amsterdam vormt deze kast de connectie tussen het slaapvertrek en de woonkamer, die in open verbinding met elkaar staan. De wens van de opdrachtgever is om veel op te kunnen bergen achter deuren: zowel kleding als spullen.

De basis van de kast bestaat uit een raster van vijf bij vijf kubussen. Aan de slaapkamerzijde zijn de deuren hoog en vormen zij een dichte wand, zodat de gewenste hanggedeeltes ontstaan. Richting de woonkamer heeft de kast meer open vakken, waardoor de gekleurde achterwand te zien is. Zo zorgt de kast voor een vloeiende overgang van slaapkamer naar woonkamer.

Yotel Amsterdam

Voor dit conceptontwerp voor alle publieke ruimten en de ‘back of house’ van het Yotel Amsterdam is gekozen voor een geleidelijk verloop van de harde en ietwat steriele huisstijl van Yotel in de entree naar warmere materialen in het restaurant. Het verloop komt tot uitdrukking in de elementen die los in de ruimte staan. De vloer en het plafond functioneren als neutrale dragers van deze elementen. De materialen verlopen van Hi Macs bij de entree via tegelwerk en bolon naar burnished copper.

Project in opdracht van Studio Spacious.