Interieur woning Utrecht

Deze nieuwbouwwoning in Utrecht bestaat uit een laaggelegen voorkamer met een hoger gelegen open keuken en woonkamer. De uitdaging van dit project is om deze twee delen met elkaar te laten vergroeien op een natuurlijke manier. De opdrachtgever, een ondernemend gezin met drie kinderen, wenste veel bergruimte en een werkplek gekoppeld aan het gezinsleven.
Een kleine muurdam naast de ramen in de voorgevel vormt de aanleiding om een diagonaal in de plattegrond te introduceren. Om de uitklapbare werkplek een comfortabel rechthoekig formaat te geven, bestaat het front uit een parallellogram. De lijnen hiervan zijn doorgezet in de rest van het wandmeubel en de keukenfronten.
Het meubel, inclusief slimme bergruimte onder de houten trap, zorgt ervoor dat de open keuken en woonkamer met de voorkamer verbonden zijn. Zo vormen de afzonderlijke delen alsnog één geheel, dat aan de achtergevel grenst aan een mooie tuin.

Dit project is uitgevoerd door MetNils Interieur en Maatwerk.

Verbouw woning Zandvoort

 

De vrijstaande woning met garage is volledig gerenoveerd. Hierin zijn zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden. De keuken is opnieuw ingedeeld en er is een wand doorgebroken om zo de keuken bij de woonkamer te betrekken. Op de verdieping zijn de badkamer en slaapkamers verbouwd en gerenoveerd. In een later stadium kan de garage bij de woning getrokken worden en geschikt gemaakt worden voor bewoning.

Hotel Houthavens

In samenwerking met Atelier Floor uit Rotterdam heb ik in opdracht van Koning Ellis architecten aan het interieur van een nieuw te bouwen hotel in de Houthavens in Amsterdam gewerkt. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, huisvest twee Marriott-hotels met in totaal 180 kamers: het jonge en hippe Moxy en het luxere Residence Inn, gericht op gasten die langere tijd van huis zijn. Naast de hotels biedt het gebouw ruimte aan een restaurant, fitnessruimte en spa met zwembad. Ik heb hierin meegewerkt aan de inrichting van de kamers, spa en zwembad, verkeersruimten en de publieke ruimten van beide hotels.
Het overkoepelende ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en aan de positie in de Houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept, passend bij de doelgroep. Voor het hippe Moxy ‘famous dutch dj’s’ en voor Residence Inn, dat gelegen is op de bovenste etages, het ‘Hollandse licht’, zoals in de werken van Vermeer: warme blauwtinten gecombineerd met vergrijsde houtsoorten.

In opdracht van Koning Ellis architecten

Aanbouw woning

Opgave voor dit project was het creëren van meer ruimte en het toelaten van meer licht in de woning. Door de achtergevel van de begane grond twee meter te verplaatsen ontstaat deze ruimte. De constructie die nodig is om de bovenliggende gevel op te vangen is in het zicht gelaten. Het plafond lijkt boven de liggers door te lopen. De vaste delen van de driedelige schuifpui zijn zoveel mogelijk in de wanden, vloer en het plafond verwerkt. Alle delen van de pui kunnen schuiven, zodat zowel de keuken als de eetkamer in open verbinding met de tuin kunnen staan.
De betonnen vloer met vloerverwarming is gevlinderd en geschilderd.

Patiowoning

Door de sloop van een ziekenhuis aan de rand van het centrum van Hengelo is midden in een oude wijk ruimte ontstaan voor een aantal nieuwbouwwoningen. Deze patiowoning met atelier is gesitueerd op een hoek van twee straten en is daarom gericht op de patio. De straatgevels zijn meer gesloten; slechts vanaf één punt, voor de voordeur, is het mogelijk de woning van voor naar achter door te kijken. De bewoners zijn verzamelaars, hun verzamelingen zijn tentoongesteld in vitrines, geïntegreerd in de gang en het trappenhuis. Doordat alle ruimten beneden aan de volledig met glas omgeven patio grenzen, staan de gebruikers altijd met elkaar in contact, ze kunnen elkaar altijd zien. Door het openen van de schuifdeuren in de patio kan de buitenruimte bij de keuken, woonkamer en het atelier getrokken worden. Om de woning in de oude buurt te passen is in het ontwerp gebruik gemaakt van elementen die in de architectuur van de omliggende woningen veel voorkomen. Ze zijn in geabstraheerde vorm toegepast. Zo refereert het terugliggende staande metselwerk dat tot 380mm boven het maaiveld is toegepast naar de natuurstenen plint die in veel woningen in de omgeving toegepast is. Daarnaast is de gevelindeling van de voorgevel zoals traditioneel is toegepast in de buurt en zijn bloemkozijnen toegepast.