Verbouw woning Zandvoort

 

De vrijstaande woning met garage is volledig gerenoveerd. Hierin zijn zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden. De keuken is opnieuw ingedeeld en er is een wand doorgebroken om zo de keuken bij de woonkamer te betrekken. Op de verdieping zijn de badkamer en slaapkamers verbouwd en gerenoveerd. In een later stadium kan de garage bij de woning getrokken worden en geschikt gemaakt worden voor bewoning.

Patiowoning

Door de sloop van een ziekenhuis aan de rand van het centrum van Hengelo is midden in een oude wijk ruimte ontstaan voor een aantal nieuwbouwwoningen. Deze patiowoning met atelier is gesitueerd op een hoek van twee straten en is daarom gericht op de patio. De straatgevels zijn meer gesloten; slechts vanaf één punt, voor de voordeur, is het mogelijk de woning van voor naar achter door te kijken. De bewoners zijn verzamelaars, hun verzamelingen zijn tentoongesteld in vitrines, geïntegreerd in de gang en het trappenhuis. Doordat alle ruimten beneden aan de volledig met glas omgeven patio grenzen, staan de gebruikers altijd met elkaar in contact, ze kunnen elkaar altijd zien. Door het openen van de schuifdeuren in de patio kan de buitenruimte bij de keuken, woonkamer en het atelier getrokken worden. Om de woning in de oude buurt te passen is in het ontwerp gebruik gemaakt van elementen die in de architectuur van de omliggende woningen veel voorkomen. Ze zijn in geabstraheerde vorm toegepast. Zo refereert het terugliggende staande metselwerk dat tot 380mm boven het maaiveld is toegepast naar de natuurstenen plint die in veel woningen in de omgeving toegepast is. Daarnaast is de gevelindeling van de voorgevel zoals traditioneel is toegepast in de buurt en zijn bloemkozijnen toegepast.

Houten Huis II

Uitgangspunt voor deze vrijstaande woning is het dagelijks leefritme van de bewoner. De woning is zo ontworpen, dat iedere functie de beste oriëntatie heeft. Zo draait het leven in de woning mee met de zon. De woning is ontworpen voor de houtskeletbouwkavels in Homeruskwartier Oost in Almere. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit houtskeletbouw en de gevelbekleding bestaat ook volledig uit hout.
De begane grond heeft een open plattegrond. Hierin speelt de trap een belangrijke rol. Deze vormt de achterwand van de keuken en is een meubel waarin diverse keukenapparatuur en kastruimte is opgenomen. Daarnaast lopen de laatste twee treden van de trap door over de volledige breedte van de woning om toegang te bieden tot het terras.
Hierdoor ontstaat in de hoek een plek voor bijvoorbeeld kinderen om te spelen. De plek is voorzien van luiken in het trapmeubel, die toegang bieden tot de ondergelegen bergruimte. Op de bovenste verdieping bevindt zich een studio met dakterras.

Houten huis Almere

Deze vrijstaande woning is ontworpen voor de houtskeletbouwkavels in Homeruskwartier Oost. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit houtskeletbouw en de gevelbekleding bestaat ook volledig uit hout.De woning is georiënteerd op de tuin. Door de functies die weinig licht nodig hebben aan de voorzijde van de woning te situeren, is het mogelijk de achtergevel volledig van glas te realiseren. De vloer en het dak lopen voorbij de glazen pui de tuin in. Hierdoor ontstaat een terras dat deel uitmaakt van de woonkamer.
De begane grond heeft een open plattegrond met een vide ter plaatse van de achtergevel, waardoor een ruime leefruimte met keuken en eethoek ontstaat. Op de verdiepingen zijn vier (slaap)kamers, een badkamer en een zolder/berging gesitueerd. De twee kamers met het kleinste vloeroppervlak hebben twee verdiepingen, verbonden door middel van een vide. Op de tweede verdieping is ruimte voor het slapen, waardoor beneden ruimte vrij blijft voor andere activiteiten. De toegangsdeuren tot deze kamers zijn schuifdeuren en tussen de kamers bevindt zich een schuivende wand. Als de deuren en de wand opengeschoven worden ontstaat een gezamenlijke (speel)ruimte.