Houten huis Almere

Deze vrijstaande woning is ontworpen voor de houtskeletbouwkavels in Homeruskwartier Oost. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit houtskeletbouw en de gevelbekleding bestaat ook volledig uit hout.De woning is georiënteerd op de tuin. Door de functies die weinig licht nodig hebben aan de voorzijde van de woning te situeren, is het mogelijk de achtergevel volledig van glas te realiseren. De vloer en het dak lopen voorbij de glazen pui de tuin in. Hierdoor ontstaat een terras dat deel uitmaakt van de woonkamer.
De begane grond heeft een open plattegrond met een vide ter plaatse van de achtergevel, waardoor een ruime leefruimte met keuken en eethoek ontstaat. Op de verdiepingen zijn vier (slaap)kamers, een badkamer en een zolder/berging gesitueerd. De twee kamers met het kleinste vloeroppervlak hebben twee verdiepingen, verbonden door middel van een vide. Op de tweede verdieping is ruimte voor het slapen, waardoor beneden ruimte vrij blijft voor andere activiteiten. De toegangsdeuren tot deze kamers zijn schuifdeuren en tussen de kamers bevindt zich een schuivende wand. Als de deuren en de wand opengeschoven worden ontstaat een gezamenlijke (speel)ruimte.

Houten Huis II

Uitgangspunt voor deze vrijstaande woning is het dagelijks leefritme van de bewoner. De woning is zo ontworpen, dat iedere functie de beste oriëntatie heeft. Zo draait het leven in de woning mee met de zon. De woning is ontworpen voor de houtskeletbouwkavels in Homeruskwartier Oost in Almere. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit houtskeletbouw en de gevelbekleding bestaat ook volledig uit hout.
De begane grond heeft een open plattegrond. Hierin speelt de trap een belangrijke rol. Deze vormt de achterwand van de keuken en is een meubel waarin diverse keukenapparatuur en kastruimte is opgenomen. Daarnaast lopen de laatste twee treden van de trap door over de volledige breedte van de woning om toegang te bieden tot het terras.
Hierdoor ontstaat in de hoek een plek voor bijvoorbeeld kinderen om te spelen. De plek is voorzien van luiken in het trapmeubel, die toegang bieden tot de ondergelegen bergruimte. Op de bovenste verdieping bevindt zich een studio met dakterras.