Uitgangspunt voor deze vrijstaande woning is het dagelijks leefritme van de bewoner. De woning is zo ontworpen, dat iedere functie de beste oriƫntatie heeft. Zo draait het leven in de woning mee met de zon. De woning is ontworpen voor de houtskeletbouwkavels in Homeruskwartier Oost in Almere. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit houtskeletbouw en de gevelbekleding bestaat ook volledig uit hout.
De begane grond heeft een open plattegrond. Hierin speelt de trap een belangrijke rol. Deze vormt de achterwand van de keuken en is een meubel waarin diverse keukenapparatuur en kastruimte is opgenomen. Daarnaast lopen de laatste twee treden van de trap door over de volledige breedte van de woning om toegang te bieden tot het terras.
Hierdoor ontstaat in de hoek een plek voor bijvoorbeeld kinderen om te spelen. De plek is voorzien van luiken in het trapmeubel, die toegang bieden tot de ondergelegen bergruimte. Op de bovenste verdieping bevindt zich een studio met dakterras.