Deze nieuwbouwwoning in Utrecht bestaat uit een laaggelegen voorkamer met een hoger gelegen open keuken en woonkamer. De uitdaging in dit project was om deze twee delen op een natuurlijke manier met elkaar te laten vergroeien. De opdrachtgever, een ondernemend gezin met drie kinderen, wenste veel bergruimte en een werkplek gekoppeld aan het gezinsleven.

Een kleine muurdam naast de ramen in de voorgevel vormt de aanleiding om een diagonaal in de plattegrond te introduceren. Om de uitklapbare werkplek een comfortabel rechthoekig formaat te geven, bestaat het uitklapbare deel van het bureau uit een parallellogram. De schuine lijnen hiervan zijn doorgezet in de rest van het wandmeubel en de keukenfronten.

Het meubel, inclusief slimme bergruimte onder de houten trap, zorgt ervoor dat de open keuken en woonkamer met de voorkamer verbonden zijn. Zo vormen de afzonderlijke delen alsnog één geheel, dat aan de achtergevel grenst aan een mooie tuin.

In 2021 won Haajee architectuur samen met Metnils Interieur Maatwerk voor dit interieur de prijs voor het beste maatwerk bij de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards.