Hoe krijgen we meer licht en ruimte in onze woonkamer? Dat was de vraag van deze opdrachtgever in Utrecht. Dat de uitbouw gerealiseerd moest worden op een bestaande parkeerkelder maakte deze klus extra uitdagend.

Er is voor gekozen om de uitbouw een eigen karakter te geven door zowel de wanden, de vloer als het plafond in hout uit te voeren. In het dak is een vlakke lichtkoepel aangebracht waardoor het licht dieper de woning binnenkomt. De achtergevel is volledig van glas met een vouwpui van aluminium waardoor de complete wand geopend kan worden. Zo gaat de uitbouw, zeker in de lente en zomer, naadloos over in de tuin en worden binnen en buiten met elkaar verenigd.

De uitbouw is geconstrueerd in houtskeletbouw, een duurzame bouwmethode die zorgt voor minder co2-uitstoot dan traditionele bouw. Op het dak ligt mos-sedum, wat zorgt voor een beter binnenklimaat en extra verkoeling in de zomer. Ook is het zicht van boven aantrekkelijk.

De achtergevel is schuin ontworpen zodat er extra ruimte wordt gecreƫerd in het zitgedeelte en er geen vierkante meters verloren gaan aan de looproute naar de tuin. Bovendien dient deze schuine lijn als referentie naar het interieur van de rest van de woning.